Home > Trekingi

Kakšna je razlika med pohodništvom, trekingom in gorništvom?

Gorništvo, treking in pohodništvo. Vse navedene besede povezujemo z hojo, vendar so si kot dejavnosti različne. Vse omenjene dejavnosti vključujejo gibanje v naravnem okolju. Vendar med njimi obstajajo nekatere zelo pomembne razlike.

Če se želite podati z nami na pustolovska doživetja je zelo pomembno, da razumete razliko med njimi. Le tako bomo lahko izpolnili vaša pričakovanja.

Ena izmed pomembnih razlik med gorništvom, trekingom in pohodništvom je različna stopnja težavnosti.

Treking se po stopnji zahtevnosti šteje nekje med pohodništvo in gorništvo. Običajno je treking bližje pohodništvu. Večina trekingov je daljših in težjih od pohodniških tur.

Treking dogodivščine lahko trajajo od nekaj dni, do celega meseca. Običajno je potrebna s sabo nositi opremo za taborjenje in tako je seznam opreme veliko daljši.

Nekatere treking pustolovščine omogočajo bivanje v manjših bivališčih ali planinskih kočah.

Zdaj bi moralo biti jasno, zakaj se treking šteje za veliko bolj zahtevnega od pohodništva. Hodili boste, kampirali in mogoče celo plezali več dni zapored.

Za razliko od pohodniških tur, se Trek običajno začne in konča na različnih točkah. Razdalje, ki jih prehodite, se lahko gibljejo od 30 km do nekaj sto kilometrov.

Treking je odličen za dolge vikende in podaljšane počitnice. Preživeti jasno noč pod zvezdami, videti vzhajajoče sonce ali  sončni zahod, ………

 
Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink