Home > Pohodništvo

Pohodništvo (hiking)  je rekreativna enodnevna ali večdnevna hoja v naravi, po daljših pešpoteh in brezpotjih, tudi v visokogorju.

Pohodništvo v Sloveniji je lahko zabavno, zaradi njenega raznolikega terena. Z ravninami na vzhodu, gorami na severu, kraškim svetom na zahodu, obalo na jugo-zahodu, hribi in trtami na jugu ter vmes doline, soteske in različni parki. Prijetno se je tudi odpraviti na planine in planote ter uživati v razgledu, ki ga ponujajo.

Oprema za pohodništvo

Oprema za pohodništvo je odvisna od dolžine naše poti, ne glede na čas trajanja pa potrebujemo vsaj vodo, hrano, topografsko karto in zaščito pred dežjem.

Obutev za pohodništvo je običajno trpežna, da nam nudi zaščito in stabilen korak. Med daljšimi pohodi med opremo ne smejo manjkati kompas (ki ga je potrebno znati uporabljati), sončna očala, zaščitna krema, baterijska svetilka, komplet prve pomoči, kresilo, nož in nekaj metrov tanke najlonske vrvi.

V današnjem času se marsikdo poslužuje tudi GPS navigacije. Vsekakor je pomembno, da naša oprema nima prevelike teže, saj nas ta upočasni in vzame veliko energije pri pohodništvu.

Za hojo po neznanih pohodniških poteh, predvsem pa trekingih, priporočamo spremstvo mednarodnega planinskega vodnika za varno pohodništvo.

Ponudba za pohodništvo

Izdelava spletnih strani StudioFACA