Home > Pohodništvo

Če se želite podati z nami na pustolovska doživetja je zelo pomembno, da razumete razliko med pohodništvom, gorništvom in trekingom. Le tako bomo lahko izpolnili vaša pričakovanja.

Po navadi je pohodništvo najlažje od teh treh dejavnosti. Pohodništvo največkrat poteka po označenih poteh v vseh letnih časih. Težavnost poti je od lahkih do zahtevnih.

Pohodniške ture so običajno poldnevne ali celodnevne. Lahko poteka v gorskih območjih, kot so na primer Alpe,  (julijske, Karnijske, Dolomiti, itd), po predgorju , na primer (Porezen, Nanos, Trnovska planota, itd.) ali ravninskih poteh, na primer (dolina Soče, Vipave, Kraška planota, itd).

Večina pohodniških tur se meri v prehojenih urah. Običajno začnete in konča na istem mestu. Včasih je tura krožna, vendar se običajno vrne na začetno točko, start.

Druga razlika je v količini opreme, ki je potrebna nositi v primerjavi s trekingom ali gorniško turo. Pohodniške ture zahtevajo zelo malo opreme v primerjavi s trekingom in gorništvom.

Pohodništvo je čudovita dejavnost na prostem za vsakogar, krepi naše telo in pustolovki duh, lahko ga izvajamo kjerkoli na svetu, na kateri koli dan v tednu in si ga lahko privošči vsak.

Ponudba za pohodništvo

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink