Home > Pohodništvo
Če ga primerjamo z trekingom in gorništvom je pohodništvo najlažja aktivnost, primerna za vsa starostna obdobja, družine in otroke. Pohodništvo največkrat poteka po označenih poteh v vseh letnih časih. Težavnost poti je od lahkih do zahtevnih.

Pohodniške ture so običajno poldnevne ali celodnevne. Lahko poteka v gorskih območjih, kot so na primer Alpe,  (julijske, Karnijske, Dolomiti, itd), po predgorju , na primer (Porezen, Nanos, Trnovska planota, itd.) ali ravninskih poteh, na primer (dolina Soče, Vipave, Kraška planota, itd).

Večina pohodniških tur se meri v prehojenih urah. Običajno začnete in konča na istem mestu. Včasih je tura krožna, vendar se običajno vrne na začetno točko, start.

Druga razlika je v količini opreme, ki je potrebna nositi v primerjavi s trekingom ali gorniško turo. Pohodniške ture zahtevajo zelo malo opreme v primerjavi s trekingom in gorništvom.

Pohodništvo je čudovita dejavnost na prostem za vsakogar, krepi naše telo in pustolovki duh, lahko ga izvajamo kjerkoli na svetu, na kateri koli dan v tednu in si ga lahko privošči vsak.

Ponudba za pohodništvo

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink