Home > Gorništvo
Gorništvo je zahtevnejše od trekinga in pohodništva. To je tehnična zelo zahtevna metoda hoje in plezanja, ki vas popelje do najvišjih vrhov. Gorniški cilji se pogosto najvišji vrhovi držav, gorstev Evrope in sveta.

Zahtevne Gorniške ture trajajo od nekaj dni pa vse do meseca in več. Od gornika zahtevajo veliko izkušenj in dobro psiho fizično pripravljenost. Količina potrebne opreme je večja kot pri pohodništvu ali trekingu. Potrebna je ustrezno usposobljeni in znanje uporabe plezalne opreme.

Gornik mora razumeti, kako se uporabljajo dereze in cepin. Pod mnogimi gorami so ledeniki z velikimi razpokami, ki jih je potrebno varno prečkati. Vremenske spremembe v visokih gorah so lahko hitre in ekstremne. V Gorništvu in alpinizmu je zaradi situaciji na katere vedno ne moremo vplivati, tveganja višje kot pri trekingih in pohodništvu.

Toda, ko se počutite drzni in pripravljeni na osvajanje visokih gorskih vrhov je gorništvo lahko pravi izziv, ki vas popelje izven okvirov udobnega vsakdanjega življenje.

Ponudba letne ture - gorništvo

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink