Plezanje v Primorskih plezališčih – TERMINI: po dogovoru – v vseh letnih časih.

V primorskih plezališčih Vipave, Krasa in Trsta je zaradi lege in ugodne primorske klime, mogoče plezati v vseh letnih časih.
Nekatera plezališča v katerih lahko plezamo:

Gradiška in Podraška tura,

Vipavska Bela,

Doberdob,

Glinščica.

Ternini: po dogovoru – vsi letni časi

Trajanje: 4 – 5 ur.

Območje: Primorska.

Število osebe: 2 osebi.

Najprimernejši čas: čez celo leto

Potrebna raven kondicije: zmerna

PROGRAM PLEZALNEGA DNE

Pred pričetkom plezanja kratkih športnih smeri se preveri vsakega plezalca ali zna varovati in spuščati plezalca, pravilno vpenjati plezalne komplete in varno narediti prevezavo na sidrišču. V primeru plezanja dolgih športnih smeri se preveri še dodatno ali plezalec zna gibanje v navezi. V PRIMERU, DA JE VAŠE ZNANJE POMANJKLJIVO, GA PRED PRIČETKOM PLEZANJA OBNOVIMO S KRATKIM, OBNOVITVENIM TEČAJEM. Po zaključku vaj, sledi plezanje športnih smeri.

Športno plezanje v Gradiški turi in Vipavski Beli

Športna plezališča v Vipavski dolini ponujajo odlično priložnost tako za trening kot tudi sprostitev s čudovito panoramo na vinorodno Vipavsko dolino.

Plezališča kot so Vipavska Bela in Vipavska Tura ponujajo več kot 300 športno-plezalnih smeri do težavnosti 8c+.

Alpinistične smeri v Gradiški turi in Podraški turi

Vipavska dolina pa poleg športnega in balvanskega plezanja ponuja tudi alpinistične smeri do višine 350 m, težavnosti od III pa vse do VIII- stopnje po UIAA lestvici.

Športno plezanje v dolini Glinščice (Italijansko, Val Rosandra)

Na začetku 20. stoletja so Dolino Glinščice odkrili športni plezalci in postala je zelo znano plezališče. Težko prehodna pobočja doline so zelo zanimiva tudi za najbolj izkušene alpiniste, saj so posamezna mesta, ocenjena celo s šesto stopnjo po klasični težavnostni lestvici (oziroma z osmo stopnjo po lestvici UIAA), le pol ure hoda od naselja. Dolina Glinščice z več kot 520 opremljenimi plezalnimi smermi privablja plezalce z vsega sveta, saj se tu lahko plezajo tudi pozimi.

Plezališče Doberdob

Kraško plezališče v Italiji, blizu slovenske meje, ima okoli 50 nekoliko nižjih smeri in pogled na presihajoče jezero. Zanimive smeri, Lo Spigolo (5b/b+), Yoghi (6b), Salsa (6b+) in Ali (6c+).

Cena: 80 EUR na osebo.

Plačilo akontacije v višini 50 EUR na osebo.

S plačilom akontacije 50 EUR si rezervirate mesto.

Dodatne Informacije na: info@gotrek.si / +386 31 866946.

S PLAČILOM AKONTACIJE V VIŠINI 50 EUR NA OSEBO UREDITI REZERVACIJO ZA ŠPORTNO PLEZANJE – REZERVCIJO UREDITE TUKAJ

Cena vključuje: organizacijo in vodenje, MNJKAJOČO TEHNIČNO OPREMO, KI JO UDELEŽENCI NIMAJO.( plezalni pas, varovalno napravo, čelado, plezalno vrv, komplete za športni plezanje, po predhodnem dogovoru si je mogoče sposoditi tudi plezalke)

Cena ne vključuje: prevoza do izhodišča, stroškov osebne narave.

Oprema

 Plezalni pas, čelada, 5 športno plezalnih kompletov, Gri gri, plezalke, športno plezalna vrv, magnezij, 1 X matičarka. ( po predhodnem dogovoru za manjkajočo tehnično opremo poskrbimo mi).

Vsak udeleženec prejme promocijsko kodo Gotrek spletne trgovine, ki omogoča nakupe z 15% popustom, brez omejitve števila nakupov do konca koledarskega leta.

OPOMBE

Izbira plezališča je odvisna od dogovora, oziroma ga izbere vodnika. Če vremenska napoved ali razmere na terenu niso naklonjene predvidenemu terminu, se plezanje prestavi na naslednji termin, ki ga predlaga vodnik. Plezališče se lahko zamenja po izbiri vodnika. Vodnik se sam odloča o spremembi plezališča. Za spremembo plezališča vodnik ne potrebuje dovoljenja udeležencev.

O novi izbiri lokacije plezališča vodnik obvesti udeležence pred pričetkom termina.

V primeru večdnevnih plezarij, udeleženci sami plačajo namestitev izvajalcu turističnih uslug (v planiški koči ali najemniku sobe, apartmaja). Tudi za vodnika tečaja.

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink