Home > Novice > Novice > Zaključek Gotrek zimskega tečaja 2023

Zaključek Gotrek zimskega tečaja 2023

Ta vikend smo zaključila zimski tečaj, ki je trajal 4 vikende – 8 dni. V tem času so tečajniki opravili 4 zimske vzpone . Opravili so zimske vzpone; Zelenica – centralna grapa, Begunjščica – sestop po Šentaskem plazu –  Podljubelj, Planina Kuhinja – po grapi na Krn – Planina Kuhinja,  Tamar – Jalovčev ozebnik – Tamar, Vršič – Mala Mojstrovka –  Velika Mojstrovka – Vršič.  

Vadili so hojo z derezami, uporabo in zaustavljanje s cepinom. Velik poudarek je bil na  spoznavanju snežne odeje, snežnih plazov, tovariške pomoči pri reševanju izpod snežnih plazov. Naučili so se kako narediti pripravo na turo v zimskih razmerah, kje in kako poiskati verodostojne informacije na spletu, izračunati faktor potencialne nevarnosti. V uvodnih PawerPonit predavanjih ter s pomočjo prejete literature, ki so jo prejeli pred pričetkom tečaja, so dobili še mnogo ostalih koristnih informacij za varno gibanje v zasneženih gorah.

Skupina je bila homogena, prijetna in druženje v planinskih kočah ob večerih, ki smo jih prebili skupaj je bilo fantastično. Čestitke vsem in hvala vam za prijetno družbo.

Vsi, ki si želite podati v zasnežene gore ter nimate znanja, izkušenj in družbe vabim vas, da se mi v letu 2024 pridružiti na 8 dnevnem zimskem tečaju. Več informacije o tečaju najdete na spodaj priloženi povezavi.

Povezava na tečaj: NAPOVED – zimski tečaj varnega gibanja – 4 vikendi – 8 dni – 4 zimski vzponi – JANUAR 2024 – Gotrek pohodništvo

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink