Home > Novice > Novice > Jalovčev ozebnik – Turni smuk

Jalovčev ozebnik – Turni smuk

Vedno, ko se s prijatelji z alpinističnega odseka odpravljamo na turne smuke, se ideje z vseh strani kar vrstijo. Tokrat je padla odločitev in to kar po poti v avtu, ko smo se peljali proti Kranjski gori, da gremo v dolino Tamar in potem glede na razmer izberemo Kotovo sedlo ali Jalovčev ozebnik.

Pristop se po dolini kar vleče in pogled na Jalovčev ozebnik vleče. Že od daleč je bilo videti, da je kar nekaj smučarjev vstopilo vanj. Ko smo se približali vstopu smo vsi v en glas rekli gremo, razmere v ozebniku so bile res fenomenalne.

Smuči na nahrbtnik, dereze na noge in cepin v roke ter po ozebniku do sedla pod Jalovcem. Sledil je počitek in martinčkanje na toplem soncu. Spust po ozebniku je bil zaradi odličnega snega (ni bilo ledeno), nekoliko lažji »varnejši« vendar je potrebno predvsem v zgornjem delu, v lijaku, kjer je ozebnik zelo ozek, velika mera preudarnosti, saj je vsak padec v dani situaciji zelo neprijeten, lahko pa celo usoden.

Organiziramo turno smučanje in krpljanje doma in tudi v tujini (Dolomiti, Karnijske Alpe itd.)). Za dodatne informacije pišite na info@gotrek.si ali pokličite +38631866946

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink