Home > Novice > Gorništvo letne ture > Vipavska dolina s pridihom Triglava (3 dni)

Vipavska dolina s pridihom Triglava (3 dni)

Trajanje: 3 dan

Območje: Vipavska dolina, julijska Alpe, Triglavski narodni park, Slovenija

Število osebe: 1 – 4 oseb, po dogovoru lahko tudi večje skupine.

Najprimernejši čas: julij, avgust, september, oktober.

Potrebna raven kondicije: odlična

Zborno mesto: vaš hotel, kamp, apartma ali po dogovoru

Vipavska dolina in njena razgibana pokrajina navduši vsakega pohodnika. Zaradi mnogih naravnih danosti je Vipavska dolina idealno izhodišče za številne, različno zahtevne pohode. Dolina, njeni griči, strma pobočja in visoke planote ponujajo različno zahtevne poti, ki očarajo z razgledi in presenetijo z znamenitostmi.

Vipavska dolina za njeno okolico ponujajo veliko možnosti za pohodniške navdušence. Pohodnikom, ki si za cilj najraje izberejo gorski vrh, lahko Vipavska dolina v vseh letnih časih ponudi dovolj priložnosti.

Razgledi z vrhov v Vipavski dolini so prelepi in v lepem vremenu segajo vse do Jadranskega morja, Julijskih Alp in Triglava, našega cilja.

Velik del julijskih Alp pokriva Triglavski narodni park, ki je edini narod park v Sloveniji. Po površini meri 83.982 hektarje. TNP leži na območju severozahodne Slovenije. Narava je v TN parku res  prelepa in neokrnjena. Park se ponaša z lepimi rekami, dolinami, planotami in vrhovi, ki presegajo 2000 metrov nadmorske višine.

Triglav je s svojimi 2864 m najvišja gora v celotnem gorskem območju TNP,  Julijskih Alp in Slovenije.

KRATEK OPIS 3 DNEVNEGA PROGRAMA

1.dan

Tečaj bo potekal v plezališču Gradiška tura, nad Vipavo. Na tečaju bo poudarek na varnem gibanje po zelo zahtevnih zavarovanih poteh (ferratah). Spoznali bomo osnovno tehnično varovalno opremo, se poučili o njeni pravilni in varni uporabi ter jo do dobra preizkusili.

Po končanem osnovnem spoznavanju opreme, bomo odšli na zalo zahtevno zavarovano planinsko pot (ferato). Na Furlanovi poti bomo z praktičnim delom, utrdili in do dobra preskusili vsa na novo pridobljena znanja.

Lokacija tečaja: Vipava, plezališče Gradiška tura.

2 dan

Odhod v jutranjih urah s Vipavske doline prodi dolini Krma (naše izhodišče). Iz doline se odpravimo proti najvišji planinski postojanki v Julijskih Alpah, Planinski Dom na Kredarici (2515 m), kjer bomo prenočili.

Okvirni čas hoje 5 – 6 ur.

3. dan

Po zajtrku se odpravimo po zelo zahtevni zavarovani poti na vrh Triglava (2864 m). Na vrhu sledi obvezen krst prvopristopnikov, slikanje in daljši počitek. Sestopili bomo po poti pristopa v dolino Krme.

Okvirni čas noje: 7 – 8 ur.

Podrobni podatki pristopa na Triglav

Izhodišče: Dolina Krma, 930 m

Max. višina: 2864 m

Višinska razlika: 1934 v/m

Višina spusta: 1934 V7m

Skupni čas hoje: od 11 do 12 ure

Težavnost: zelo zahtevna.

Cena 3 dnevne ture: 1 oseba – 590 EUR / 2 osebi – 345 EUR na osebo / 3 osebe – 240 EUR na osebo / 4 osebe – 210 EUR na osebo

DRUŽINE IMAJO 10% POPUSTA NA CELOTNO CENO

Cena vsebuje: strokovno vodenje, organizacijo ture, vse stroške prevoza, osebno varovalno opremo (plezalni pas, čelado, samovarovalni komplet).

Cena ne vsebuje: hrane, pijače, polpenzion v gorski koči za vodene in vodnika. Dodaten strošek okrog 60 EUR na osebo.

Info: +386 31 866946 ali info@gotrek.si

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink