Home > Novice > Pohodništvo > Vodenje po športnih ferratah

Vodenje po športnih ferratah

TERMINI SO OBJAVLJENI NA UVODNI STRANI

Zavarovane plezalne poti (s tujko imenovane ferate) so zelo zahtevne planinske poti, ki so za napredovanje po večini dolžine opremljene z varovali in pomagali iz železja. Namen opremljanja zavarovanih plezalnih poti je omogočiti pristop na najzahtevnejše vrhove ali preko sten tudi planincem brez alpinističnega znanja. V zadnjih letih so se želje in potrebe uporabnikov po plezalnih poteh nekoliko spremenile, zato jih lahko delimo na klasične, športne in ekstremne Tudi pri feratah se je oblikovala težavnostna lestvica, ki sega od A do F oziroma G. Športne ferate omogočajo ekstremnejše avanture v strmih stenah, ki pa niso nujno v gorskem okolju. Ferate že dolgo časa niso več samo visoko v hribih, ampak tudi precej nižje. V zadnjih letih so namreč v porastu tako imenovane športne ferate, pri katerih cilj ni priti na vrh stene ali gore, ampak zgolj plezati. Pri nas je takšnih bolj malo, več pa jih lahko najdete pri naših severnih sosedih.

Si želite ekstremnega plezanja po športnih ferat?

Obrnete se na izkušenega vodnika z veseljem vam pomagam pri pripravi, organizaciji in izbiri prave športne ferate za vas

CENA NA OSEBO: 1 oseba – 200 EUR / 2  osebi 80 EUR na osebo / 3 – 4 osebe – 70 EUR na osebo.

POSEBNE UDODNOSTI

Družine imajo 10% popusta

Udeleženci, ki so že sodelovali v naših programih prejmejo 10% popusta

Vsak udeleženec prejme promocijsko kodo Gotrek spletne trgovine, ki omogoča nakupe z 10% popustom, brez omejitve števila nakupov do konca koledarskega leta.

Cena vključuje: Stroške vodnika, vodenje in organizacijo ture, najem osebne tehnične opreme (čelada, pas, smo varovalni komplet, itd)

V ceni niso vključeni: potni stroški in osebni stroški udeležencev.

REZERVACIJO TERMINA IN TURE OPRAVITE NA TEJ POVEZAVI

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink