Home > Novice > Trekingi > Treking otok Rab. TERMIN: 24.10. – 27.10.2019

Treking otok Rab. TERMIN: 24.10. – 27.10.2019

OGLED TERMINOV TREKING OTOK RAB

Rab je eden večjih hrvaških otokov v Kvarnerju. Leži med Krkom in Pagom. Površina otoka znaša 93,6 km². Hriboviti območji sta Kamenjak na severozahodu in Kalifront na jugozahodu, osrednji del otoka pa je obdelan.

Rab spada v enega najbolj sončnih področij v Evropi, s povprečno 2520 sončnih ur na leto. Pokrit je z dokaj bujnim rastlinjem, ima nekaj peščenih in obilico prodnatih plaž v slikovitih zalivih. Njegova severozahodna stran z visokimi stenami, ščiti otok pred močno burjo, ki udarja z morja. Prav po tej strani je speljana pot, po katerem vodi naš treking. Res, da stene niso zelo visoke, poti po njih pa so zahtevne, predvsem zaradi težkega terena in njihove dolžine.

Rab imajo za enega slikovitejših in najlepših otokov na Hrvaškem. Na njem je tudi istoimensko mesto Rab.

1 dan Prihod na Rab v dopoldanskem času. Odhod proti vrhu otoka, Kremenjak 408m. Pot večinoma poteka poleg morja na polovici poti pa se začne vzpon, ki se povzpne do grebena otoka. Pogledi so veličastni, pot je zahtevna in potrebno je imeti nekaj izkušenje. Po 5 -6 urah hoje dosežemo naš cilj. Sledi še spust do avta in odhod do naših apartmajev.

2 dan

Ponovno se vspenjamo proti vrhu grebena do Lopara, kjer se nahaja poznana rajska plaža. Pot je dokaj zahtevna in vodi v notranjost otoka, kjer je videti erozijo, ki jo povzoča veter in dež. Pot se združi s poznano Prmužičevo potjo. Po prihodu u Lopar sledi počitek v naših apartmajih. Po počitku je možen odhod v mesto Rab (po dogovoru je možen organiziran ogled mesta z najetim turističnim vodnikov, doplačilo)

3 dan

Odhod na polotok Lopar, sledi lažja hoja, okrog 3 ure po okoliških plažah polotoka Loparja (peščene plaže) Odhod do znanega kampa Zidine, kjer nas čaka topel sprejem in organizirano kosilo. Po kosilu in druženju odhod v apartmaje.

4 dan

Odhod na polotok Lopar, sledi lažja hoja, okrog 3 ure po okoliških plažah polotoka Loparja (peščene plaže) Odhod do znanega kampa Zidine, kjer nas čaka topel sprejem in organizirano kosilo. Po kosilu in druženju odhod v apartmaje.

Za skupine od 4 do 8 oseb, čez celo leto, razen v avgustu.

Treking je zahteven, potrebno je imeti dobro prihofizično kondicijo in znanje gibanja po zahtevnem terenu.

Najprimernejši čas: po dogovoru čez celo leto, razen v Juliju in avgustu

Trajanje: 4 dni

Zahtevnost: zahtevna

Čas hoje: od 4 do 6 ur dnevno

CENA NA OSEBO ZA CELOTEN TREKING: 340 EUR

Cena vsebuje: stroške prevoza na otok Rab in nazaj, organizacijo in vodenje na trekingu, taxi čoln, 3 krat nočitev (večerja + zajtrk)

Cena ne vsebuje: spominki, osebna oprema

Za vse ture na trekingu je potrebno za hrano in pijačo iz nahrbtnika poskrbeti sam.

INFO: +386 31 866946 ali  info@gotrek.si

BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – RETERVIRAJ

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink