Home > Novice > Trekingi > Treking otok Krk. TERMIN: 31.8 – 2.9.2019

Treking otok Krk. TERMIN: 31.8 – 2.9.2019

OGLED TERMINOV TREKINGA OTOK KRK

Treking je organiziran v sodelovanju s turistično agencijo Metulj Otok Krk, je največji otok na jadranskem morju; 409 km2 (dolžina 38 km, širina do 20 km). V 68 naseljih na otoku živi okrog 16.402 prebivalcev. Najvišji vrh otoka je Obzova (569 m).  S kopnim je povezan s prekrasnim mostom, kar omogoče hitri dostop do naše destinacije, za start na ture. V tem trekingu bomo obiskali tudi otok Prviću.Težko bi z zanesljivostjo rekli ali je Prvič dobil ime po staro-hrvaškem bogu pomladi ali pa so ga prebivalci mesta Vodice imenovali tako, ker je to njihov prvi najbližji naseljeni otok. Zagotovo pa je to da otok Prvič skriva bogato kulturno dediščino na mali površini. Z lahkotnim sprehodom se lahko obide že za nekaj več kot dve uri. Prvič Luka in Šepurine, edini dve naselji, oživljata prizore starega Mediterana na kamnitih ulicah, kjer vlada šum morja in serenada čričkov.

1 Dan

Prihod dopoldan v Baško od kod odidemo v kanjon Vrženice. Na začetku kanjona je pot lahka s časoma pa postajajo prehodi vedno težji. NI preteško, vendar je potrebno malo lažjega prostega plezanja. Otok je v tem delu dokaj pust in divji. Po prehodu skozi kanjon se vrnemo v Baško kjer prenočimo.

2 Dan

Po zajtrku se  odpravimo s taxi čolnom, do otoka Prvić. Po iskrcanju se odpravimo po poti, bezpotju in prehodimo otok po celi dolžini. Obkroženi z morjem z lepim pogledom na otok Krk, Goli otok, Grgur, Velebit so občutki enkratni, v tem delu otoka ne bomo srečali nikogar. Kakšnao ovco in beloglavi sup so edina živa bitja, ki jih bomo videli. Hoja traja 4 – 6 ur. Po prihodu na drugo stran otoka, nas pobere taxi čoln, ki nas odpelje nazaj v civilizacijo.

3 Dan

Iz Baške se vzpnemo na planoto otoka Krka, mesečeva planota. Zelo neporaščen, pust kraj. Po poti naprej na vrh Bivška in spust v kanjon Trigeta. Skozi ta kanjon je mogoče priti samo z uporabo vrvi in spuščanja. Obvezno je potrebno imeti plezalni pas, čelado in tehnično opremo za spuščanje. Kanjon postaja sve ožji in težji, prava divjina. Po prihodu do morja sledi vračanje po isti poti, ali nas pobere taxi, ki nas odpelje do Baške. Ta del je res divji in udeleženci, ki se odpravijo na to turo morajo imeti dobro psihofizično kondicijo in poznati osnove plezanja in spuščanja. Nepozabno, PRIPOROČAM!!!

PO DOGOVORU Z UDELEŽENCI JE 3 DAN, MOŽNA IZVEDBA TUDI LAŽJE TURE.

Termini: Za skupine od 4 do 8 osebe, čez celo leto, razen v avgustu.

Zahtevnost trekinga: zahtevna (potrebne je poznati osnove plezanja in spuščanja z vrvjo)

Čas hoje: okrog 4 do 6 ur dnevno.

Zborno mesto: po dogovoru.

CENA NA OSEBO ZA CELOTEN TREKING: 280 EUR

Cena vsebuje: stroške prevoza do Krka in nazaj, organizacijo in vodenje na trekingu, vstopnine, 2 krat nočitev (večerja + zajtrk)

Cena ne vsebuje: spominki, osebna oprema, stroškov osebne narave.

Za vse ture na trekingu je potrebno za hrano in pijačo iz nahrbtnika poskrbeti sam.

INFO: +386 31 866946 ali info@gotrek.si

BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ – BOOK – REZERVIRAJ

 

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink