Home > Novice > Trekingi > Treking – Južni Velebit – NP Paklenica. TERMIN: 4.10 – 7.10.2019

Treking – Južni Velebit – NP Paklenica. TERMIN: 4.10 – 7.10.2019

OGLED TERMINA TRKINGA – JUŽNI VELEBIT – NP PAKLENICA

Narodni park Paklenica, se nahaja na pobočju planine Velebit in je znan po atraktivnih kanjonih Velike in Male Paklenice, ki sta globoko vklesana v osrčju gorate planine. Navpične strme pečine kanjona Velika Paklenica so visoke preko 400 metrov. Park leži v neposredni bližini morja, zaradi česar velja za enega od najbolj znanih in privlačnih plezalnih destinacij v Evropi.

Manj znano je dejstvo, da je Narodni park Paklenica področje izjemno raznovrstnih geomorfoloških oblik, ki na in pod površino skrivajo endemske rastlinske in živalske vrste. Od 1000 zabeleženih rastlinskih vrst in podvrst je 79 endemskih. Posebnost Narodnega parka Paklenica izvira iz njegovih paradoksalnih naravnih lepot – sten kanjona visokih do 700 metrov, planot obraslih z redko travo in gostimi gozdovi puhastega hrasta, kraškega gabra in črnega bora – bogate kulturno-zgodovinske dediščine in nekaj sto kilometrov planinskih poti in brezpotji.

PROGRAM:

1 Dan

Prihod in nameščanje v Starigrad Paklenica (apartmaji). Odhod na Veliko Rujno in obhod Bojinog kuka, ki se nahaja v NP Paklenica. Nevrjetno lepa pokrajina, ki jo krasijo vrtače in stolpi. Lahko poplezavanje po stenah in spuščanje po krajši ferati. Potrebno je imeti nekaj izkušnje z lahkim plezanjem po skalah. Prelep pogled na Velebit in morje

2 Dan

Odhod v Malo paklenico. Prehod skozi Malo Paklenico je doživetje, ki vam za vedno ostane v spominu. Potrebno je nekaj izkušenj v skalnem plezanju. Sleni spust v Veliko Paklenico. Hoje je od 5 – 6 ur. Nepozabno!!!

3 Dan

Odnod na področje Vilenskih Kukova, eden o najlepših predelov Velebita. Veliki del te poti je brezpotje. Pot nas vodi mimo jame Mamet, široke 50 – 60 m in globoke 206 m. Pred nekaj leti je bil v jamo opravljen prvi skok s padalom. Po tej poti ne hodi veliko ljudi, ker pot ni označena. Skratka prava avantura. Potrebno je imeti nekaj izkušenje z lažjim plezanjem.

4 Dan

Uspon na Sveto Brdo, poznana točka na Južnem Velebitu. Pot pelje čez Visoravni Dušice in  se strmo vzpenja na vrh Sv, Brda 1751 m, ki je 6 m nižji od najvišjega vrha Velebita, Vangarskega vrha. Najmarkantnejša točka Južnega Velebita. Višjih vrhov ni.

za skupine od 3 do 7 oseb, čez celo leto.

Zahtevnost trekinga: Srednja (potrebno je nekaj izkušenj z lahkim plezanjem in kondicijska pripravljenost)

Čas hoje: okrog 4 do 6 ur dnevno.

CENA NA OSEBO ZA CELOTEN TREKING: 340 EUR

Cena vsebuje: stroške prevoza Stari grad in nazaj, organizacijo in vodenje na trekingu, vstopnine, 3 krat nočitev

Cena ne vsebuje: spominki, osebna oprema

Za vse ture na trekingu je potrebno za hrano in pijačo iz nahrbtnika poskrbeti sam.

TREKING JE ORGANIZIRAN V SODELOVANJU S TUTISTIČNO AGENCIJO RIDE AROUND.

BOOK NOW –  REZERVIRAJ – BOOK NOW – REZERVIRAJ – BOOK NOW- REZERVIRJ – BOOK – REZERVIRAJ

INFO: 031 866946 ali  info@gotrek.si

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink