Home > Novice > Tuje zavarovane plezalne poti-ponudba > Pohodništvo in trekingi – Južni Velebit – NP Paklenice (Hrvaška 2 – 4 dni)

Pohodništvo in trekingi – Južni Velebit – NP Paklenice (Hrvaška 2 – 4 dni)

Pohodništvo in trekingi – Južni Velebit – NP Paklenice (Hrvaška 2 –  4 dni)TERMIN; za skupine od 3 do 7 oseb po dogovoru, čez celo leto, razen v avgustu.Narodni park Paklenica, se nahaja na pobočju planine Velebit in je znan po atraktivnih kanjonih Velike in Male Paklenice, ki sta globoko vklesana v osrčju gorate planine. Navpične strme pečine kanjona Velika Paklenica so visoke preko 400 metrov. Park leži v neposredni bližini morja, zaradi česar velja za enega od najbolj znanih in privlačnih plezalnih destinacij v Evropi.Manj znano pa je dejstvo, da je Narodni park Paklenica področje izjemno raznovrstnih geomorfoloških oblik, ki na in pod površino skrivajo endemske rastlinske in živalske vrste. Od 1000 zabeleženih rastlinskih vrst in podvrst je 79 endemskih. Posebnost Narodnega parka Paklenica izvira iz njegovih paradoksalnih naravnih lepot – sten kanjona visokih do 700 metrov, planot obraslih z redko travo in gostimi gozdovi puhastega hrasta, kraškega gabra in črnega bora – bogate kulturno-zgodovinske dediščine in nekaj sto kilometrov planinskih poti in brezpotji.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se želite sprehoditi po poteh v narodnem parku Paklenica , se povzpeti na najvišji vrh Velebita in drugi najvišji vrh Hrvaške (Vaganski Vrh 1757 m) ali se preizkusiti v večdnevnih trekkingih?
Obrnete se izkušenega mednarodnega planinskega vodnika z veseljem vam pomagam pri organizaciji in izbiri cilja v Nacionalnem parku Paklenica.
 
PO PREDHODNEM DOGOVORU ORGANIZIRAMO IN VODIMO TREKINGE IN POHODE PO CELOTNI HRVAŠKI.Najprimernejši čas: Čez celo leto
 
Termini: po dogovoru
 
Zborno mesto: po predhodnem dogovoru ali Stri Grad,  NP Paklenica
 
Zahtevnost: lahka, zahtevna, zelo zahtevna
 
Ča hoje: do 4 do 8 ur.
 
 
Cena za 1 dnevno vodenje se razlikuje glede na dolžino ture.
 
Cenik vodniških tarif: www.gotrek.si
 
Cena vsebuje:  organizacijo in vodenje na turi
 
Ostali stroški, ki niso všteti v ceno: stroški prevoza in cestninmorebitni polpenzion v kočah za goste in vodnika. če je tura večdnevnamorebitne vstopnine v narodne parkeV stroške ni vključeno:nakupi osebne naravetransferji udeležencev na trekinguOPOMBA: stroški se seštejejo in delijo med vse udeležence in se razlikujejo glede na število udeležencev.INFO: +386 31 866946 ali gotrek.strosar@gmail.com
OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA.PRIJAVA: www.gotrek.si
 

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink