Home > Novice > Uncategorised > Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Pogoje poslovanja določa GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. (v nadaljevanju ponudnik), ki blago na spletni strani gotrek.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Podatki o podjetju:

GOTREK, gorništvo in spletna prodaja, Dean Strosar, s.p.
Grčna 19,
5000 Nova Gorica
ID: 93469349
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 6638775000
TRR: SI56 6100 0000 7931 940 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

Vpis v sodni register: 1.7.2014

Okrožno sodišče v Novi Gorici,

Registrirani uporabniki

Vsak registrirani uporabnik in člani Gotrek kluba ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Člani Gotrek kluba in ostali registrirani in neregistrirani uporabniki lahko kupujejo v spletni trgovini Gotrek, Dean Strosar s.p.

Splošni pogoji

Spletni nakup je možen tudi brez registracije in članstva v Gotrek klubu.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani ali neregistrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Nakup je možen le v kolikor kupec pred oddajo naročila potrdi, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh. Člani Gotrek kluba potrdijo članska pravila in s tem strinjanje z njimi ob registraciji in prijavi v Gotrek klub.

GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Komercialni pogoji

Cene:

 • Cena – je redna cena po kateri se artikel prodaja.
 • Znižana cena – je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas.
 • Stara cena – je cena po kateri se je artikel prodajal pred znižanjem.

Označevanje znižanih artiklov:

 • Sezonsko/posezonsko znižanje – so označeni izdelki, ki so trenutno v znižanju, ki je časovno omejeno
 • Akcija – so označeni izdelki, ki so trenutno v akciji, ki je časovno omejena.
 • Zadnji kosi – so artikli, ki imajo znižano ceno za nedoločen čas, oziroma do razprodaje zalog
 • Popusti in ugodnosti za člane Gotrek kluba:
 1. Osebna koda, je koda, ki vsem članom kluba v spletni trgovini Gotrek, Dean Strosar s.p., omogoča nakup vseh artiklov z 10% popustom.
 2. Enkratna koda, je koda, ki vsem polnoletnim članom kluba, ki kupijo blago v spletni trgovini Gotrek, Dean Strosar s.p., omogoča enkraten oseben popust v višini 10% za vsa gorska vodenja in izobraževanja, ki jih izvaja podjetje Gotrek, dean Strosar s.p. Ta popust ne velja za alpinistične odprave.
 3. Posebna enkratne koda, je koda, ki vsem polnoletnim članom kluba, ki so bili na turi ali izobraževanju pod vodstvom podjetja Gotrek, Dean Strosar s.p., omogoča enkraten popust v višini 15 % na izdelek v splet trgovini podjetja Gotrek, Dean Strosar s.p. 

Popust se seštevajo!

Vse cene vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Naročila, plačila, dostava

Nakup:

Nakup lahko opravite kot registriran ali neregistriran uporabnik. Pred zaključkom naročila se je potrebno strinjati z splošnimi pogoji in se zavezati k plačilu. 

Pred klikom na gumb »Zaključi nakup« lahko vse elemente naročila spreminjate in popravljate. Po kliku na gumb »Zaključi nakup« je naročilo končano, na ekranu pa se vam pojavi povzetek naročila. Potrdilo o naročilu prejmete tudi po elektronski pošti. V primeru plačila po predračunu je veljavnost ponudbe 3 dni od prejema predračuna.

Plačilo:

Možna so naslednja plačila:

Plačilo po predračunu (za dostavo po pošti in osebni prevzem): Na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi boste ob potrditvi naročila prejeli predračun. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu predračuna. V kolikor v tem času ne prejmemo plačila na naš račun, bomo smatrali, da odstopate od naročila in bomo naročilo stornirali.

Plačilo po povzetju (za dostavo po pošti ali osebni prevzem): Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, ki ga bomo dostavili v roku, kot to določajo Pogoji poslovanja.

Plačilo s plačilno kartico (z dostavo po pošti ali osebni prevzem): Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, ki ga bomo dostavili v roku, kot to določajo Pogoji poslovanja.

Plačilo paypal (z dostavo po pošti): Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, ki ga bomo dostavili v roku, kot to določajo Pogoji poslovanja. 

 • OPOZORILO: Pošta Slovenije ob dostavi zaračunala provizijo za odkupnino v vrednosti 1,07% od vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05 € (pri znesku odkupnine pod 98 €) in maksimalno 5,36 € (pri znesku odkupnine nad 501€).

Plačilo z gotovino in osebnim prevzemom blaga, na sedežu podjetja (velja samo za Slovenijo): plačilo z gotovino in osebni prevzem blaga se izvrši na sedežu podjetja Gotrek, Dean Strosar s.p., Grčna 19, 5000 Nova Gorica.

Dostava/prevzem:

Dostava oziroma prevzem sta možna le na teritoriju Slovenije in EU. Kupec sam izbere eno od naslednjih možnosti:

 • Osebni prevzem na sedežu podjetja – Izdelke je potrebno prevzeti najkasneje v 15 delovnih dnevih od dneva prejema obvestila, da je blago pripravljeno. Pri tem se zaračunajo stroški pakiranja. V kolikor želite kasnejši prevzem, nam to prosim sporočite.
 • Pošta Slovenije – dostavo naročenega blaga izvaja Pošta Slovenije, praviloma v dopoldanskih urah. Če ob dostavi na navedenem naslovu ni nikogar, kurir pusti obvestilo, blago pa lahko v naslednjih 15 dneh dvignete na svoji pošti.

Dostava naročila bo opravljena v roku, ki je opredeljen pri vsakem izdelku, oziroma v roku 8 dni, razen v primeru, ko blaga ni na zalogi in ga je potrebno naročiti pri proizvajalcu, se dostavni rok blaga podaljša, na 21 dni. V nekaterih primerih, ko gre za specialne proizvode, ki jih proizvajalec izdeluje občasno, sezonsko je nabava blaga lahko tudi daljša. Daljši dobavni roki od 21 dni, veljajo samo v dogovoru z kupcem. Prazniki in nedelje se ne štejejo v dostavni rok. Plačilni rok začne teči z dnevom prejema plačila na naš račun. O odpremi pošiljke vas bomo obvestili po elektronski pošti.

Cena dostave:

 • Brezplačna dostava za nakupe nad 70 € in za vse nakupe z osebnim prevzemom na sedežu podjetja. 
 • Stroške dostave pri nakupu pod 70 € Pošta Slovenije zaračuna glede na težo po veljavnem ceniku pošte Slovenije. Strošek dostave vam bomo zaračunali na poslanem predračunu, oziroma računu.
 • Dostava in prevzem pošiljke po Evropski uniji plača kupec pred prevzemom blaga po veljavnem ceniku, pošte Slovenije Strošek dostave vam bomo zaračunali na poslanem predračunu, oziroma računu.

Dobavljivost in zaloga:

Podatek o dobavljivosti izdelkov osvežujemo enkrat dnevno. Zato je možno, da ob prejemu naročila, želenega izdelka ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o tem nemudoma obvestili, najkasneje v 3 delavnih dneh, saj se dostavni rok, zaradi naročila blaga pri proizvajalcu podaljša, na 21 dni. Če se kupec z daljšim dostavnim rokom ne strinja, bomo morebitno nakazan znesek, nakazali nazaj na želen račun, najkasneje v 3 delovnih dneh. Nedelje in prazniki se ne štejejo v dostavni rok.

Pogodba s kupcem

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec plača znesek prejetega predračuna, oziroma dobi obvestilo po elektronski pošti, da je pošiljka poslana po povzetju. Kupcu je po elektronski pošti posredovano tudi mesto na strežniku ponudnika, kjer je shranjena pogodba/predračun. S prijavo, kupec v svojem profilu lahko dostopa tudi do arhiva svojih naročil/nakupov.

Kupec v prejeti pošiljki prejme račun na katerem so poleg specifikacije stroškov tudi navodila za morebiten odstop od pogodbe/nakupa.

Zavrnitev naročila

GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. 

Odstop od pogodbe/nakupa

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov gotrek.strosar@gmail.com sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (14 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na gotrek.strosar@gmail.com, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni
količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

Garancija

Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancija je možno uveljaviti le ob predložitvi računa. Garancijo je možno uveljaviti na sedežu podjetja Gotrek, Dean Strosar s,p.

Podatki o straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije jemati kot simbolične.

Avtorske pravice

Objavljene vsebine so ali v lasti podjetja GOTREK,, DEAN STROSAR, s.p., ali ima podjetje GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. je prepovedano.

Kodeks po ZEPT

GOTREK, DEAN STROSAR, s.p. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink