Home > Novice > Novice > International Mountain Leader UIMLA v Sloveniji

International Mountain Leader UIMLA v Sloveniji

Pa sem le  dočakal, oziroma smo dočakali.  Predajo značke in izkaznice International Mountain Leader (IML)  UIMLA ter izkaznice poklicnega profesionalnega planinskega vodnika s strani predsednika Združenja gorskih vodnikov Hrvaške (SGVH) Prof. Željka Gobca. Podelitvi se je pridružil tudi tehnični direktor organizacije UIMLA, Bill Bailey, ki je bil v tem času ravno na pogovorih v Sloveniji.  No sedaj smo v Sloveniji štirje International mountain Leader (IML)  z mednarodno poklicno kvalifikacijo, UIMLA

The Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA) v Sloveniji ni zelo poznana, oziroma je poznana le v strokovnih krogih. UIMLA je mednarodno vodilna organizacija s sedežem v Franciji, ki zastopa International Mountain Leader (IML) iz Andore, Belgije, Francije, Velike Britanije, Poljske, Španije, Švice, Bolgarije, Nizozemske, Italija, Češka, Hrvaška, Peru, Argentina, Nemčija, Avstrija in Slovaška.

Eden od najpomembnejših ciljev (UIMLA) je zastopanje vodniškega poklica na mednarodni ravni in določitev enakih standardov kvalifikacij za vse International Mountain Leaders (IML). UIMLA skrbi za poklicno izobraževanje na mednarodni ravni in podpira sodelovanje med IML iz različnih držav.

Pomembno je pa tudi to, da sta International Mountain Leaders (IML) UIMLA in gorski vodniki IFMGA  edina mednarodno priznani poklicni kvalifikaciji v gorah Evrope in sveta.

Več o UIMLA si lahko preberete na njihovi spletni strani. http://www.uimla.org/cms/index.php?id=45

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink