Home > Novice > Novice > Zimski tečaj gorništva za lažje in srednje zahtevne ture

Zimski tečaj gorništva za lažje in srednje zahtevne ture

Gotrek pohodništvo razpisuje zimski tečaj gorništva. Na tečaju vam bomo teoretično in praktično prikazati varno gibanje na snežnih turah v zimskih razmerah. Spoznali boste osnovno opremo za zimske ture in se jo naučili uporabljati, se seznanili z nevarnostmi v gorah pozimi ter se naučili načrtovati lažje in srednje zahtevne zimske ture,kjer so za gibanje potrebne dereze in cepin. Pomemben vidik tečaja pa je tudi druženje, spoznavanje novih krajev in ljudi, ki jim gibanje v naravi pomeni sprostitev.
 
Kje: Vršič, Zelenica ali Dolomiti v okolici Treh Cim
 
Kaj: zimski tečaj gorništva
 
 
Zborno mesto: po dogovoru
 
Oprema:
obleka in obutev primerna zimskim razmeram (zimski čevlji, gamaše, vetrne hlače in anorak, topla oblačila, kapa, 2 para rokavic), pohodne palice, cepin, dereze, čelada, termovka, čelna svetilka, zaščitna sončna očala in krema ter rezervna oblačila. Kdor ima, vzemi še lopato, žolno in plazovno sondo. Če opreme nimate, je ne kupujte vnaprej, saj vam pri nakupu lahko svetujemo, oziroma vam opremo posodimo mi.
Vsebina tečaja:
sobota, 21.1.: vzpon do koče. V okolici koče: tehnika gibanja in pravilna uporaba opreme (hoja s cepinom, brez in z derezami v različnih nakloninah pobočja, ustavljanje s cepinom pri zdrsu), prerez snežne odeje in preizkus trdnosti snežne odeje, uporaba plazne (lavinske) žolne za iskanje zasutega v plazu in plazne sonde.
nedelja, 22.1.: tura v okolici – cilj je odvisen od snežnih in vremenskih razmer: gibanje z derezami in cepinom, prikaz pravilnega prečenja snežišča in kako ukrepati v primeru nevarnosti plazu. Sestop nazaj do koče. Po zaključni analizi tečaja povratek v dolino.
 
Opomba:
Tečaj bo izveden v vsakem vremenu, v primeru neugodnih snežnih razmer bosta tečaj in lokacija prilagojena razmeram.
 
Cena:
80 EUR na osebo pri 4 do 6 osebah
 
Ogled vodniških Tarif: www.gotrek.si
 
Prijave in dodatne informacije:
+386 (0)31 866946 ali gotrek.strosar@gmail.com
 
Prosim, da vsi udeleženci  predhodno potrdijo morebitno udeležbo.

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink