Home > Novice > Domače zavarovane plezalne poti-ponudba > Zeleni odtenki Trnovsko – Banjške planote

Zeleni odtenki Trnovsko – Banjške planote

Solkanski most
Zeleni odtenki Trnovsko – Banjške planote
Trnovsko – Banjška planota je kraška planota, ki predstavlja skrajni severozahodni del mogočnega Dinarskega gorovja. Je brez tekoče vode na površju in razčlenjena z zaprtimi globelmi, griči in hribi, jamami in brezni.
Planota vas očara s neskončnimi potmi, ki so skrite med bujne krošnje dreves in so primerne tako za pohodništvo in kolesarjenje. Strma pobočja, predstavljajo izziv pohodnikom, vabljive pa so tudi nekatere kraške oblike, predvsem ledene jame. V jamah se lahko pohodniki ohladijo tudi poleti, saj v njih vlada večni led in sneg. 
V zimskem času vam Trnovska planota ponuja idealen razmere za zimsko pohodništvo, kapljanje, smučarsko pohodništvo in tek na smučeh.
 
Solkanski mostVVY3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kratek opis doživetja:
Start pohoda je idilična travnata dolina v Trnovskem gozdu, Mala Lazna. Od tu nadaljujete pot do Velike Ledene jame v Paradani. Posebnost ledene jame je večni sneg in led. Glavni vhod v jamo je zaprt z ledom in snegom, tako da vstop v jamo ni mogoč, se pa lahko v preddverju jame pohodnik ohladi tudi v avgustu. Prijetna gozdna pot vas popelje proti Iztokovi koči pod Golaki, (koča je odprta ob vikendih in po dogovoru za skupine čez celo leto). Po daljšam počitku v koči vas strma planinska pot vodi na najvišjo goro Goriške, Mali Golak iz katere je prelep razgled na vso Slovenijo. Lepo se vidi najvišji vrh Slovenije Triglav in velik del Julijskih Alp. Pod nami pa Primorska s svojim morjem in njenimi lepotami.
Z Golaka sledi spust mimo koče do križišča, kjer lahko izberete med dvema možnostma.
 
1 možnost:
Pot nadaljujete do izhodišča pohoda, Male Lazne. Tako opravite krožno turo. Čas hoje krožne ture okrog 4 – 5 ur.
 
2 možnost:
Pot nadaljujete do planinske koče na Čavnu. V okolici koče je veliko zanimivih vrhov, ki jih lahko obiščete In tako si turo podaljšate na celodnevno pohodniško avanturo, ki lahko traja od 6 – 8 ur.
 
Lahko pa prespite v idilični koči na Čavnu  (koča je odprta ob vikendih  in po dogovoru za skupine čez celo leto) in naslednji dan nadaljujete z vašo avanturo, ki tako postane večdnevno nepozabno doživetje. PPRIPOROČAMO.
Termini: po dogovoru čez celo leto
Mesto srečanja: Nova Gorica, kraji v Vipavski dolini ali po predhodnem dogovoru
 
Težavnost: Lahka do zahtevna
Cena na osebo za enodnevno vodenje: 30 – 90 EUR
OPOMBA: cena je odvisna od števila udeležencev in dolžino pohoda
Cena vsebuje: Strokovno vodenje mednarodnega planinskega vodnika UIMLA, organizacijo
Cena ne vsebuje: stroške polpenziona v koči za goste in vodnika, če je tura večdnevna, stroški osebne narave.
INFO: +386 31 866 946 /  gotrek.strosar@gmail.com / www.gotrek.si
OBVEZNA PEDHODNA PRIJAVA.
PRIJAVE IN REZERVACIJE: www.gotrek.si

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink