Home > Novice > Zimski pristopi-tuja ponudba > DOLOMITI – krpljanje in zimski pristopi v kraljestvu Treh Cim (1 – 3 dni)

DOLOMITI – krpljanje in zimski pristopi v kraljestvu Treh Cim (1 – 3 dni)

DOLOMITI – krpljanje in zimski pristopi v kraljestvu Treh Cim (1 – 3 dni)

Dva dni v kraljestvu Treh Cim so namenjeni aktivnim ljubiteljem zimskega pohodništva (krpljanja) in zimskih pristopov. V dveh aktivnih zimskih dneh bomo, odvisno od snežnih razmer in želje udeležencev, opravili krog okrog Treh Cim (2999m) in drugi dan izbrali, po dogovoru z udeleženci turo v neznano . Cilji in težavnosti tur, bodo prilagojeni željam udeležencev. V prostem času ali  v primeru slabih snežnih razmer,  je možna smuka na urejenih smučiščih  Auronza ali Mizurine. ,

Tre Cime so svetovno znana gora, ki jo je zob narave oglodal tako, da je dobila tri izrazite vrhove, skorajda ločene stolpe: Cima Piccola (2857m), Cima Grande (2999m) in Cima Ovest (2973m) oziroma Mali, Veliki in Zahodni Vrh. Po vsem svetu so znani zaradi svoje oblike in oranžne barve, še zdaleč pa niso edina atrakcija v parku. Poleg njih stoji ravno tako izjemni Monte Paterno s svojimi številnimi vrhovi in naravnimi “kipci” po celotnem grebenu, v bližini pa je še malo morje vrhov, vsak popolnoma edinstven in drugačen od vseh drugih okoli sebe. Kot en gorski ansambel z vseh vetrov, ki skupaj ustvarja eno najlepših naravnih kulis na svetu.

Termin: po dogovoru od decembra do konec marca

Zantevnost: lahka do zahtevna

Cena na osebo za enodnevno vodenje www.gotrek.si

Cena vsebuje: strokovno vodenje mednarodnega planinskega vodnika UIMLA

Cena ne vsebuje: stroškov prevoza, prehrane in morebitne nastanitve.

Ob prijavi udeleženec dobi podroben opis in spisek podrobne opreme

You may also like...

Izdelava spletnih strani StudioFACA | PageLink